Lämmintä syksyyn ja talveen

 


 




Tänä vuonna neulominen oli määrä saada käyntiin edellisvuotta aiemmin. Toisin kävi ja yhä, joulun kynnyksellä, iso määrä neuleita odottaa valmistumistaan. Neuleet ovat onneksi hyvässä vaiheessa ja neulominen kivaa.

Aivan upeita neuleita on myös valmistunut. Muutamat seiskaluokkalaiset innostuivat neulomaan villpuserot. Hyvä Liisa, Martta, Viive ja Siiri! Kaksi villapuseroa on jo valmiina ja kaksi melkein valmiina. Martan harmaata palmikkopuseroa lukuun-ottamatta kaikki puserot neulottiin pyöröpuikoilla yhtenä kappaleena ylhäältä alas pääntieltä aloittaen.

Neulepuseroiden lisäksi on tehty perinteisesti upeita sukkia, ihania pipoja ja lämpimiä tuubihuiveja. Pojat ovat kunnostautuneet lapastentekijöinä. Poikien lapasista kuvia myöhemmin - ovat viittä vaille valmiit.

Opettaja jaksaa hämmästyä vuosi toisensa jälkeen nuorten intoa ja taitoa neulomisessa. Eikös se neulominen olekaan vaikeaa, työlästä ja aikaavievää? "Ei ole", kuuluu vastaus lähes yhdestä suusta.

Ennen neulomisprojektia seiskaluokkalaiset tekivät tyynyliinat. Tekniikkana vehnä-jauhobatiikki. Jälleen upeita tuotoksia syntyi. Tässä niistä mutama.


Kommentit

Suositut tekstit