Tyynyliinoja, osa 1

  

Olen haaveillut siitä, että jonakin vuonna saisin blogiin kuvat kaikista seiskojen tekemistä tyynyliinoista. Katsotaan onnistuisiko tänä vuonna!

Uuden opetussuunnitelman astuessa voimaan vuoden päästä syksyllä, tulee uudelleen harkittavaksi tämän työn teettäminen seiskan alussa. Ehkä pidän sen ohjelmistossa monipuolisena tekniikkakokeiluna?

Työ on ollut todella tykätty ja tyynyliinat kerrassaan upeita. Olemme myös oppineet aivan huimasti asioita tämän työn myötä. Vai miltäpäs kuulostaa: kuvion ideointi ja suunnittelu sekä suunnitelman kuvallinen raportointi, vehnäjauhobatiikki + kankaan maalaaminen siveltimellä. Kaava-asioita, mm. langansuunta, hulpio ja kankaan leikkaaminen kaksinkertaiselta kankaalta. Ompelukoneen ja saumurin käyttö: ompelu tietyn etäisyyden päästä reunasta, huolittelu, päällitikkaus, kaksitaitteinen päärme, napinläven ja napin ompelu. Oman suunnittelun, työskentelytaitojen ja valmiin työn laadun arviointi...

Kun näin luettelen näitä asioita, alan ajatella, että olisi sulaa hulluutta jättää pois ohjelmistosta näin hieno juttu. Nyt kuitenkin nautitaan yhdessä tämän syksyn tyynyliinasadosta. Olkaa hyvät!
















Kommentit

Suositut tekstit